Du er her

Det skal du da også opleve

Strikket renæssance på Koldinghus

18. november 2016 – 17. februar 2017. Som et led i Museet på Koldinghus' fejring af 400-året for Christian 4.s store ridderfest på Koldinghus i december måned 1616, har museet inviteret Kunsthåndværkergruppen Netmaskerne til at fabulere over emnet renæssancen. I den censurerede udstilling Strikket Renæssance vil Netmaskerne ved hjælp af spændende teknikker, udsøgte garnkvaliteter og overraskende farvesammensætninger skabe en række spektakulære dragter, der alle søger inspiration i renæssancens kultur.

 

S.O.S. - Strikkede Olmer Striber

8. oktober 2016 - 30. december 2016

Lørdag den 8. oktober 2016 - kl. 15.00 åbner udstillingen ”S.O.S. – Strikkede Olmer Striber” på Museum Sønderjylland - Kulturhistorie Tønder. Udstillingen er skabt af en lille gruppe strikkere fra Trekantområdet. Inspirationen er de stribemønstre, som fortidens olmerdugsdyner og – bolstre har i smukke røde, blå og hvide farver. Strikkegruppen, som kalder sig GEM'erne, "Garn Elskende Mesdames", er: Ebba Melsen, Else Lindgård Jørgensen, Emmy Hansen, Hanne Pjedsted og Solveig Damgaard.

Udstillingen varer til og med fredag den 30. december 2016.

I forbindelse med udstillingen arrangerer museet en workshop med strikkegruppen onsdag den 9. november 2016.

Kulturarven er levende og kan være en rig kilde til inspiration og fornyelse. Gruppen går gerne i gemmerne på kulturhistoriske museer for at finde inspiration til, hvordan man kan omsætte den tekstile kulturarv til nyt og dermed sætte fokus på de gamle tings og teknikkers kvaliteter.

Her har ét håndværk, vævningen, inspireret til et andet, strikketeknikken, som er anvendt til fremstilling af både dragttekstiler og boligtekstiler i flotte mønstre og farver. I udstillingen vises også eksempler på museets egen samling af olmerdugsdyne.

 

 Moderne Hedebosyning. Greve Museum, Bækgårdsvej 9, Greve

Tir. d. 14. juni til fre. d. 30. december 2016, tir-fre kl. 11-15, søn kl. 11-17,

Gennem en årrække på nu 10 år har en gruppe kvinder aflæst de originale hedebosyningers hemmeligheder og reproduceret dem i egne moderne fortolkninger.
Se eller gense nogle af de mange broderier, som denne gruppe broderientusiaster har produceret gennem årene.

 Jeg ved ikke om dette kan bruges, men på hjemmesiden liggeret par fotos af broderier som fint kunne bringes i bladet, og jeg mener Karsten, at jeg gav dig en artikel om dette arrangement. Det kunne være sjovt at have haft en klasse, som har deltaget, til at fortælle om det.

 

Julemarked på Designmuseum Danmark, Grønnegården, Bredgade 66, København K.
Markedet afholdes over de første to weekender i december hhv. den 2.-3.-4. og 9.-10.-11. december.

Åbningstider: fredag fra 13-19, lørdag og søndag fra 11-17.
Gratis adgang til julemarkedet