Du er her

Jonas Als

Jonas Als - Owner & designer

Woodcraft by Jonas Als  - Det gamle skandinaviske ‘husflid’ / ‘hemslöjd’
Kundskaben at ​‘slöjde’ ​tager rigtigt lang tid at blive dygtig til, inden man når det tilfredsstillende niveau mange stræber efter. Det gælder fremforalt at have styr på: snitte teknikker, form og design, og følelsen og kendskabet til selve materialet. Derfor er det vigtigt med et godt solidt udgangspunkt.
 
Workshop​ med henblik på at lave funktionelt ‘husholdnings husflid’, samt at øve og skærpe snitte teknikker. Under denne workshop skal vi have fokus på at lave skeer, smøreknive og spisepinde efter eget valg. De vigtige parametre spiller ind: form, funktion og materiale, og æstetik. Hvis en håndlavet genstand skal holde til de næste mange års serveringer og brug, skal den have det bedste udgangspunkt, og derfor er det også vigtigt vi berører centrale områder:
 
- hvilken form og hvilket træ? - hvilket værktøj, samt hvilke snitte teknikker, og hvordan? - økse- og knivarbejde, og som tilføjelse, opnåelsen af det lækre finish uden sandpapir - efterbehandling (olie) og vedligeholdelse - slibning og vedligeholdelse af værktøj, som er essentiel for succes - sikkerhed
 
Vi skal arbejde med: kniv, økse, skekniv, båndkniv og snittebænke hvis det er muligt.  Materialet vil være birk, rødel eller ahorn.
 
Medbring Snittekniv (gerne Mora 120 eller 106), økse og skekniv (anbefaler Robin Wood, Hans Karlsson). Alt skal være så skarpt som muligt.  
 
Det er også muligt at låne værktøj, i begrænset omfang.
 
 

www.woodcraftbyjonasals.dk
Youtube.com - Video - My video!
Facebook.com/woodcraftbyjonasals
instagram.com/woodcraftbyjonasals