Du er her

Mette Østman

Filtning/ v Mette Østman

Filtning med uld, vand og sæbe er et sanseligt håndværk, som kan bruges til utallige formål.

Både børn og voksne kan filte, og man kan lave noget godt lige fra begyndelsen. Håndværket og materialet er 'blødt', men minder på mange måder om arbejdet med træ og ler. Processen er legende og tydelig. Filtning kræver og udvikler færdigheder, som er anderledes, end andre tekstile håndværk, og det appellerer som regel lige meget til drenge og piger.

På kurset vil I lære de grundlæggende teknikker og filtefærdigheder, så det kan bruges i undervisningen, samtidig med at I laver en ting, som kan bruges. Undervejs vil emner som håndværkets historie, materialer, remedier, tidsforbrug, forberedelse, praktiske fif og sammenhæng med andre fag blive berørt.

Jeg er selv uddannet socialpædagog og har filtet og undervist i filtning i mange år - i Filtlaboratoriet i Odense, i skoler og på højskoler, i husflidsforeninger og senest i CFU-regi. Jeg har skrevet 2 bøger om at filte: 'Filtede støvler - en grundig guide' og 'Filt runde krukker' - og en 'Grundbog i filtning', rettet mod pædagoger og lærere, er undervejs.

Undervejs vil emner som forberedelse, håndværkets historie, materialer, remedier, tidsforbrug, praktiske fif, idegenerering og sammenhæng med andre fag, blive berørt.

 

Se evt. mere på www.metteoestman.dk.